Gemengd Koor Sancta Maria

Zang & Muziek Verbindt Mensen In Noordwijkerhout

Zang & Muziek Verbindt Mensen In Noordwijkerhout

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Dirigent - René Nieuwint
Stacks Image 10978
Sinds 1 mei 2015 is René Nieuwint, op de foto in actie met koor en orkest, de nieuwe dirigent van het Gemengd Koor Sancta Maria (GKSM) als opvolger van oprichter en langjarig (47 jaar) dirigent en orkestleider wijlen dhr. Willem Jan v. Geldre (22-04-2013). Hij erfde daardoor ook de voor Nederland unieke relatie van het GKSM met het Leids Kamer Orkest (LKO) en wist in korte tijd ook hun vertrouwen te winnen.
René is inmiddels al weer bijna twee jaar onze dirigent en leidt daarnaast ook nog de koren Odeon uit Noordwijkerhout en Puisque tout passe uit Haarlem. Zijn CV kunt u vinden op www.nieuwint.nl www.nieuwint.nl
Organist - Nel Disseldorp-Beugelsdijk
flexible
Mevr. Nel Disseldorp-Beugelsdijk is een koorlid dat heel graag zingt, maar ook werd opgeleid als organist. Al jaren vervult zij deze dubbelfunctie met verve en ook hierdoor bevindt het koor zich in een bevoorrechte positie. Zij volgde haar opleiding bij de eerdergenoemde Willem Jan van Geldre die zelf ook een begenadigd organist was.
Na de overgang van het koor van Warmond naar Noordwijkerhout in mei 2009 slaagde de al snel ingestelde “orgelcommissie” er zeer korte tijd in de nodige financiën bijeen te brengen voor de aanschaf van een prachtig zgn. “Monarcke”-orgel. Hier op de foto op de achtergrond boven het koorpodium.
Stemverdeling

Het koor heeft de volgende stemmen:
- 22 sopranen
- 20 alten
- 8 tenoren
- 9 bassen

Repetitieavond

Elke woensdagavond, behalve de (zomer)schoolvakanties, repeteert het koor in de St Jozefkerk van 20.00 uur tot 22.00uur. De repetities zijn vrij toegankelijk voor iedereen die wil komen luisteren of, beter nog, een keer wil komen meezingen.
Met koffie pauze ca. halverwege.
Stacks Image 11801
Koor en orkest tijdens een repetitie in de st. Jozefkerk voor Kerstmis 2016

Korte Historie


Het Gemengd Koor Sancta Maria is in 1968 ontstaan in de kapel van het voormalig Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria te Noordwijkerhout en heeft nu negenenvijftig leden afkomstig uit de hele Bollenstreek en daarbuiten. De geschiedenis van het koor kent talloze optredens en vele hoogtepunten w.o. een aantal radio- en televisieoptredens en het uitbrengen van twee langspeelplaten.
pjozef
In 1990 verhuisde het koor naar de mooie, neogotische kapel van het voormalige Seminarie Warmond. Toen de kapel later deel uitmaakte van Kloosterverzorgingshuis Mariëngaerde/Mariënweide, luisterde het koor één zondag per maand de hoogmis op.

In mei 2009 heeft het koor opnieuw domicilie gekozen in het vertrouwde Noordwijkerhout, maar nu in de St. Jozefkerk aan de Herenweg. Natuurlijk werken we ook nu weer samen met het Leids Kamer Orkest.

Repertoire


Onder leiding van de overleden dirigent heeft ons koor een groot internationaal repertoire van kerkelijke en wereldlijke muziek opgebouwd. Het gaat om muziek van beroemde oude meesters als Bach, Mozart, Haydn, Bruckner en Brahms, maar ook de muziek van latere componisten als Albert de Clerck of John Rutter ontbreekt niet. Tijdens de kerkelijke hoogtijdagen van Pasen en Kerstmis of een andere bijzondere gelegenheid wordt het koor begeleid door het Leids Kamer Orkest dat al in 1962 werd opgericht door dezelfde Willem Jan van Geldre. Deze hechte samenwerking floreert nu al 49 jaar. Mede hierdoor zijn we in staat extra kleur en een feestelijk tintje toe te voegen aan deze kerkelijke feestdagen. Dat René Nieuwint deze traditie en tegelijk voor Nederland vrijwel unieke situatie ook koestert en wil doorzetten is inmiddels een normaal gegeven geworden.


Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat thans uit 5 leden te weten:
- Dhr. Wim Jansen voorzitter,
- Dhr. Hansi Poerschke penningmeester,
- Mvr. Hannie Uphoff secretaris,
- Mvr. Nel van den Berg-Wessels
- Dhr. Hans ten Hoope
Heeft u belangstelling om lid te worden of wilt u meer weten over het koor
dan bent u altijd welkom op een
repetitieavond in de Jozefkerk. Of neem contact op met de voorzitter:
- per email: Lidworden@gksm.nl
- of 06-18305730.

Oefenuren

Elke woensdagavond, behalve de (zomer)schoolvakanties, repeteert het koor in de St Jozefkerk van 20.00 uur tot 22.00uur.
De repetities zijn vrij toegankelijk voor iedereen die wil komen luisteren of, beter nog, een keer wil komen meezingen.


Met koffie
pauze ca. halverwege

Kantoor en telefoonnr:


Juweellaan 718
2719 SX ZOETERMEER
TEL: 06-18305730.

E-MAIL: info@gksm.nl

Contact:

Klik hieronder voor:

- een e-mail aan
Gemengd Koor Sancta Maria

- aanmelden bericht over nieuwe uitvoeringen

KvK info:

KvK: V 40448110
Betaalgegevens
Bank: ING
IBAN: NL98 INGB 0006865565
BIC:
EMAIL:
info@gksm.nl

U BENT VAN HARTE WELKOM
DAAR WAAR ZANG, MUZIEK EN KERK ELKAAR
ONTMOETEN IN DE ST JOZEF KERK TE NOORDWIJKERHOUT