Gemengd Koor Sancta Maria

Zang & Muziek Verbindt Mensen In Noordwijkerhout

Zang & Muziek Verbindt Mensen In Noordwijkerhout

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed

Leids Kamer Orkest anno 2017

Het LKO is een samengaan van allemaal enthousiaste amateurmusici en heeft geen specifiek leider. Zij komen op verzoek van het bestuur van het GKSM bij elkaar voor de uitvoeringen op Pasen en Kerstmis of eventuele andere bijzondere gelegenheden.
Meestal gaan aan die Hoogmissen 5 soms 6 repetities vooraf die altijd op zaterdagochtend van 10.00u tot 12.00u worden gehouden.
Stacks Image 278

Korte geschiedenis

Het LKO is eigenlijk ontstaan uit de frustratie van een jong en ambitieus musicus. Hij kwam erachter dat “men” zijn toenmalige jongenskoor niet goed genoeg vond om het st. Jeroenfeest dat rond half augustus 1962 zou worden gevierd, te begeleiden. Dit  verleidde hem tot de uitspraak “Met Kerstmis zingen wij de Missa brevis in Bes van Mozart met orkest” maar hij maakte het toen ook waar. Deze 18-jarige dirigent-organist, die soms in zijn “dienstkloffie” de repetities leidde, was Willem Jan v. Geldre. Hij was toen al in contact gekomen met de Leidse chirurg en cellist Ad v. Dongen en die speelde al weer enige tijd samen met een groepje artsen uit het voormalige academisch ziekenhuis, nu LUMC te Leiden. Zij hadden er wel oren naar om mee te doen en zo werd op 1 oktober 1962 het Leids Kamer Orkest opgericht. De langjarige relatie met het in 1968 opgerichte Gemengd Koor Sancta Maria is na 54 jaar nog altijd een feit.

Informatie

Voor informatie over het orkest kunt u mailen naar info@gksm.nl of contact opnemen met de voorzitter van het koor de heer Wim Jansen 06-18305730)